lördag 3 november 2012

Äppeldricka utan uppkok


God och frisk törstsläckare.

Tid: 3 dagars väntan
Cirka 6 liter vatten
1 msk citronsyra
5 liter skivade äpplen
Runt 600 g socker
1 tsk natriumbensoat (valfritt)

Lös citronsyran i lite av vattnet.
Skiva äpplena och lägg i en stor hink.
Täck äpplena med vatten och lägg över en tung tallrik så att de hålls ner. Täck hinken med plastfolie och ställ kallt.
Det räcker med två dygn, men jag tycker det blir allra bäst om man inte stressar och låter dem stå ett extra dygn.
Sila drycken och rör i så mycket socker som du tycker passar. 600 g ger en syrlig dryck men full av smak. Blanda även ut natriumbensoat i lite av dryck och blanda därefter ner i resten.
Häll upp på flaskor och ställ svalt.
För att kunna ha kvar även under vintern brukar jag fylla pet-flaskor till 2/3 och därefter frysa in dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar