lördag 5 maj 2012

Pasta med ädelostsås och skinka

Det här receptet hittade jag och mamma i tidningen Allers för, ja säkert 20år sedan, och har varit en favorit sedan dess. Jag vill minnas att pastasåsen hette "Stefan Edbergs ost och skinksås", el. liknande.
1 bit ädelost ca 200g
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk oregano
salt och svartpeppar
1 bruk champinjoner
300g rökt skinka

Smält osten i mjölken i en kastrull. Ha i creme fraiche och kryddor. Tillsätt champinjoner och skinka i bitar.
Låt koka ihop i ca tio minuter.
Servera till tagliatelle.

1 kommentar:

  1. Hittade din sida idag när jag googlade på mögelostsås med skinka. Gjorde såsen idag. Enkel att göra och jag och min sambo tyckte den var riktigt god!! Tack för receptet;) Mvh/Sara

    SvaraRadera